Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Labyrint in de Mariakerk

23 februari om 10:00 tot 25 februari om 18:00

Evenement Navigatie

labyrint - labyrinth

Een labyrint in Oosterwijtwerd

p1020444In de kerk van Oosterwijtwerd kan in 2018 elke laatste weekend van de maand het labyrint worden gelopen. Het labyrint is een oeroud, over de hele wereld verspreid symbool, een patroon van lijnen die samen een weg naar het midden vormen. Ze komen voor als rotstekeningen van 5000 jaar geleden, gekerfd in het landschap in Peru, met stenen gelegd in Scandinavië, aangeplant in Engeland, of afgebeeld op Syrisch aardewerk, en in de plavuizen van middeleeuwse kerken. Het labyrint is symbool voor de pelgrimsreis van de ziel, of voor de levensweg van iedere mens.
Vaak worden de woorden labyrint en doolhof door elkaar gebuikt. maar ze zijn verschillend. In een doolhof zijn meerdere wegen, sommige doodlopend, en je kunt erin verdwalen. Het labyrint kent maar één weg, naar binnen en weer naar buiten. De bedoeling is dat het labyrint rustig en aandachtig belopen wordt. Eerst lijkt de weg direct bij het midden uit te komen, maar voert er dan weer vandaan en moet de hele weg worden gegaan tot het middelpunt. Net als de levensweg gaat de weg van het labyrint nooit in een rechte lijn.

Het labyrint is geprint op een stuk zeildoek ter grootte van het koor van de kerk.
Ieder kan komen lopen. Het is een meditatie-in-beweging. Er ligt informatie voor wie zich er iets meer in wil verdiepen.

Op aanvraag kan het voor groepen ook op andere dagen worden uitgelegd.

Een leuk artikel over het labyrint in Oosterwijtwerd verscheen in de Eemsbode van 5 April 2017

Gegevens

Begin:
23 februari om 10:00
Einde:
25 februari om 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Plaatselijke Cie SOGK

Locatie

Mariakerk Oosterwijtwerd
Dorpstraat 29
Oosterwijtwerd, Groningen 9911 PB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-53 83 56 39
Website:
www.mariakerkoosterwijtwerd.nl