Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Labyrinth lopen op vrijdag 31 maart 2017

31 maart 2017 om 10:00 tot 21:00

labyrint - labyrinth

In de Mariakerk van Oosterwijtwerd kan sinds januari elke laatste vrijdag van de maand het labyrinth worden gelopen. Het labyrinth is een oeroud, over de hele wereld verspreid symbool, een patroon van lijnen die samen een weg naar het midden vormen. Ze komen voor als rotstekeningen van 5000 jaar geleden, gekerfd in het landschap in Peru, met stenen gelegd in Scandinavië, aangeplant in Engeland, of afgebeeld op Syrisch aardewerk, en in de plavuizen van middeleeuwse kerken. Het labyrinth is symbool voor de pelgrimsreis van de ziel, of voor de levensweg van iedere mens.

Vaak worden de woorden labyrinth en doolhof door elkaar gebuikt. Maar ze zijn verschillend. In een doolhof zijn meerdere wegen, sommige doodlopend, en je kunt erin verdwalen. Het labyrinth kent maar één weg, naar binnen en weer naar buiten. De bedoeling is dat het labyrinth rustig en aandachtig belopen wordt. Eerst lijkt de weg direct bij het midden uit te komen, maar voert er dan weer vandaan en moet de hele weg worden gegaan tot het middelpunt. Net als de levensweg gaat de weg van het labyrinth nooit in een rechte lijn.

Vanaf januari 2017 ligt het labyrinth elke laatste vrijdag van de maand in de Mariakerk van Oosterwijtwerd. Het is geprint op een stuk zeildoek ter grootte van het koor van de kerk.

Ieder kan komen lopen. Het is een meditatie-in-beweging. Er ligt informatie voor wie zich er iets meer in wil verdiepen.

Toegang is gratis, een vrije gift is welkom

Voor verdere informatie: www.mariakerkoosterwijtwerd.nl of 06-53835639

Dit is een evenement. Op de pagina van het evenement kunt u het rechtstreeks aan uw agenda toevoegen.

Gegevens

Datum:
31 maart 2017
Tijd:
10:00 tot 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Plaatselijke Cie SOGK

Locatie

Mariakerk Oosterwijtwerd
Dorpstraat 29
Oosterwijtwerd, Groningen 9911 PB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-53 83 56 39
Website:
www.mariakerkoosterwijtwerd.nl