Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Labyrint in juli

27 juli om 10:00 tot 29 juli om 18:00

labyrint - labyrinth

Een labyrint in Oosterwijtwerd

In de kerk van Oosterwijtwerd kan elke laatste weekend van de maand het labyrint worden gelopen. In juli is dit het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juli elke dag van 10:00 – 18:00

Het labyrint is een oeroud, over de hele wereld verspreid symbool, een patroon van lijnen die samen een weg naar het midden vormen. Ze komen voor als rotstekeningen van 5000 jaar geleden, gekerfd in het landschap in Peru, met stenen gelegd in Scandinavië, aangeplant in Engeland, of afgebeeld op Syrisch aardewerk, en in de plavuizen van middeleeuwse kerken. Het labyrint is symbool voor de pelgrimsreis van de ziel, of voor de levensweg van iedere mens.
Vaak worden de woorden labyrint en doolhof door elkaar gebuikt. maar ze zijn verschillend. In een doolhof zijn meerdere wegen, sommige doodlopend, en je kunt erin verdwalen. Het labyrint kent maar één weg, naar binnen en weer naar buiten. De bedoeling is dat het labyrint rustig en aandachtig belopen wordt. Eerst lijkt de weg direct bij het midden uit te komen, maar voert er dan weer vandaan en moet de hele weg worden gegaan tot het middelpunt. Net als de levensweg gaat de weg van het labyrint nooit in een rechte lijn.

Het labyrint in de Mariakerk is geprint op een stuk zeildoek ter grootte van het koor van de kerk.
Ieder kan komen lopen. Het is een meditatie-in-beweging. Er ligt informatie voor wie zich er iets meer in wil verdiepen.

 

Een leuk artikel over het labyrint verscheen in de Eemsbode van 5 April 2017

Volg ons ook op facebook https://www.facebook.com/Mariakerk.Oosterwijtwerd

Gegevens

Begin:
27 juli om 10:00
Einde:
29 juli om 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Mariakerk Oosterwijtwerd
Dorpstraat 29
Oosterwijtwerd, Groningen 9911 PB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-53 83 56 39
Website:
www.mariakerkoosterwijtwerd.nl

Organisator

Plaatselijke Cie SOGK