Plaatselijke commissie SOGK

Plaatselijke Commissie SOGK in Oosterwijtwerd

De Plaatselijke Commissie SOGK (Stichting Oude Groninger Kerken) van de Mariakerk te Oosterwijtwerd.
Voorzitter: Mw. M.W. Meijer  (Marika)
Secretaris: Mw. Y.M van Nieuwkoop (Yolanda)
Penningmeester: F.G.M. Pothof (Francis)
Dhr G.J.Ruiters (Jann)  lid,  technisch beheer kerk
Dhr L. Scholte (Luc) lid, techniek

De Plaatselijke Commissie SOGK van Oosterwijtwerd stimuleert het gebruik van de Mariakerk als ruimte voor zingeving en spiritualiteit, als platform voor kunst en cultuur en als plek voor ontmoeting en contact. De PC realiseert haar doelstelling door de dagelijkse openstelling van de kerk, het organiseren van culturele en sociale activiteiten en middels het verhuur van de kerk. Hulp van vrijwilligers uit Oosterwijtwerd en omgeving is hierbij heel fijn en belangrijk.

Plaatselijke commissie SOGK 2019

De Mariakerk in Oosterwijtwerd en het kerkhof rondom de kerk zijn eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken. Iedere kerk die eigendom is van de SOGK heeft een Plaatselijke Commissie. Deze houdt zich bezig met alles wat komt kijken bij het ‘draaiende houden’ van de kerk. De commissies geven in de praktijk handen en voeten aan de activiteiten die in en om de  kerk ontwikkeld worden, zoals het houden van exposities, het organiseren van lezingen en het geven van rondleidingen. Ook zorgt men voor het “bemannen” én “bevrouwen” van de kerk tijdens open dagen. Naast de plaatselijke Commissies helpen ook vaak vrijwilligers uit de omgeving mee.

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden van de Mariakerk in Oosterwijtwerd?

Wil jij als vrijwilliger bijdragen aan een levendige Mariakerk in Oosterwijtwerd? Dat kan! Wij kunnen je hulp goed gebruiken bij praktische zaken zoals klein onderhoud aan de begraafplaats om de kerk, het schoonmaken van de kerk, bij het openen of sluiten van de kerk, het helpen bij concerten en andere activiteiten, het versieren van de kerk. We kunnen alle hulp goed gebruiken.

Ereleden

Dhr P.J. Doornbos (Piet)

De Mariakerk te Oosterwijtwerd heeft haar eigen website: www.mariakerkoosterwijtwerd.nl

[bijgewerkt juli 2023, yvn]

Reacties zijn gesloten.