Afval wijzigingen in 2023

Papier

Het inzamelen van oud papier wordt gemakkelijker. In 2023 kan elk huishouden in de gemeente Eemsdelta gebruik maken van een gratis container voor het papier. Deze wordt eens per zes weken ingezameld op vertrouwde wijze, door eigen verenigingen en scholen. Huishoudens uit de voormalig gemeente Loppersum ontvangen per juli 2023 een gratis container voor oud papier. Geen ruimte voor zo’n container bij huis? Lever uw oud papier op de inzameldag gebundeld of in dozen aan bij de weg. Zelf inleveren kan ook en is gratis bij één van de milieustraten in Farmsum of Usquert.

De gemeente Eemsdelta heeft twee milieustraten

*Locatie Farmsum – Warvenweg 15 (alleen pinbetaling mogelijk)

Openingstijden dinsdag tot en met vrijdag

7.30-12.00 uur en 12.30 – 16.00 uur.

zaterdag 9.00-12.00 uur

*Locatie Usquert – Westerhornseweg 22

(pinnen heeft de voorkeur) Openingstijden

maandag tot en met vrijdag 8.00-16.00 uur

elke eerste zaterdag van de maand 8.00-12.00 uur

Gratis grofvuil

Alle huishoudens in de gemeente Eemsdelta mogen hun grofvuil vanaf 2023 drie keer per jaar gratis inleveren bij één van de milieustraten Het gaat om grote stukken afval die niet in de grijze container horen. Bijvoorbeeld een oud matras. kapotte meubels, tuinstoelen, piepschuim.

Wist u dat u nog andere afvalstromen gratis naar de milieustraat kunt brengen? Denk aan groen afval. (een beperkte hoeveelheid) asbest en autobanden zonder velg, vlakglas, frituurolie, metalen en alle apparaten waar een stekker aan zit. Check voordat u richting de milieustraat vertrekt eerst de voorwaarden: voor welke afvalstromen moet u betalen en welke kunt u gratis wegbrengen?

Wilt u grof huisvuil laten ophalen door de gemeente? Kijk op eemsdelta.nl/afval of bel of mail naar de gemeente Eemsdelta. U vindt de contactgegevens in de krant van de gemeente

Milieupas

Vóór 1 januari 2023 ontvangen alle huishoudens van de gemeente Eemsdelta een milieupas thuis. Deze nieuwe pas biedt toegang tot de milieustraat en is nodig om afval te kunnen brengen De pas is gekoppeld aan het woonadres en heeft een eigen, uniek nummer.

Afval App

Binnenkort verschijnt de afvalapp

Reacties zijn gesloten.