Kom in aktie – Loop mee 16 augustus

Op dinsdag 16 augustus is het alweer tien jaar geleden dat de beving van Huizinge plaatsvond, de zwaarste beving tot nu toe. Om aandacht te vragen voor de onverminderd grote problemen in Groningen voeren de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman vanaf die dag een maand lang actie. Als aftrap van de actiemaand lopen we op 16 augustus van Huizinge naar de stad Groningen. We nodigen iedereen uit om een stuk – of de gehele route – met ons mee te lopen!

Gedurende de actiemaand vinden er negen bijeenkomsten plaats. De bijeenkomsten beslaan de volgende thema’s: afbouw gaswinning, schade en versterken, cultureel erfgoed, ondernemers, boeren, huurders, jongeren, gezondheid en macht en tegenmacht. Iedereen is hierbij welkom! De slotavond zal plaatsvinden op 16 september op de Grote Markt in Groningen. Kijk voor meer informatie over de actie en de bijeenkomsten op de website: Respect voor Groningen.

Meedoen met de wandeltocht op 16 augustus?
We starten op dinsdag 16 augustus om 10:00 uur op de carpoolplaats in Middelstum (adres: 9992 TR, Westerwijtwerd). De gehele route vind je op Respect voor Groningen. Klik hier voor de route op Google Maps. De route is opgedeeld in etappes. Zodoende kun je ook een gedeelte van de wandeling met ons meelopen – zorg er dan voor dat je op het aangegeven tijdstip op de juiste locatie bent. Je vindt de locaties en tijdstippen hieronder: 


Etappe 1 start 
Start: Carpoolplaats Middelstum
Tijd: Verzamelen om 9:45 uur, start 10:00 uur
Afstand en tijdsduur: 2,3 km, ca. 35 minuten
Einde: Brug Westerwijtwerd (Westerwijdwerderdraai) 

Etappe 2 Westerwijtwerd-Bedum 
Start: Brug Westerwijtwerd (Westerwijdwerderdraai) 
Tijd: Verzamelen om 10:35 uur, start 10:50 uur
Afstand en tijdsduur: 6,7 km, ca. 1 uur en 40 minuten
Einde: Grotestraat (ter hoogte van nr 30) Bedum 

Etappe 3 Bedum-Zuidwolde  
Start: Grotestraat (ter hoogte van nr 30) Bedum 
Tijd: Verzamelen om 12:30 uur, start 13:00 uur
Afstand en tijdsduur: 5,1 km, ca. 1 uur en 15 minuten
Einde: Brug Zuidwolde (Neije draai Zuidwolde) 

Etappe 4 Zuidwolde-Groningen stad 
Start: Brug Zuidwolde (Neije draai Zuidwolde) 
Tijd: Verzamelen om 14:15 uur, start 14:45 uur
Afstand en tijdsduur: 5,7 km, ca. 1 uur en 20 minuten
Einde: Grote Markt om ca. 16:00 uur

Mee doen?
We stellen het op prijs als je jouw deelname aan de wandeling vooraf aan ons doorgeeft. Dit kan via Respect voor Groningen, gebruik hiervoor het contactformulier onderaan de pagina. 

Wilgen

Wilgen Wierde op het Hooge Land

Reacties zijn gesloten.