GBB Oproep: help mee signalen door te geven

Ben jij iemand die weet wat er speelt in jouw buurt? Dan komen wij graag in contact met jou!

Achtergrondinformatie
Binnen de Groninger Bodem Beweging is er veel kennis over bestuurlijke zaken en regelgeving rondom versterking en schadeafhandeling. Het GBB-bestuur wil daarnaast meer zicht krijgen op wat er in de dorpen speelt, met name wat betreft de versterkingsoperatie. We krijgen regelmatig signalen binnen via onze mail en de ledentelefoon, maar we willen dit meer gestructureerd aanpakken.

Het GBB-bestuur is regelmatig in overleg met rijk- en regiobestuurders. Tijdens zo’n overleg is het zinvol om te weten wat er lokaal precies gaande is. Zo kunnen wij argumenten bekrachtigen met voorbeelden uit de praktijk. De papieren werkelijkheid wijkt soms ver af van wat er werkelijk speelt.

Daarom wil de GBB een periodieke informatiestroom vanuit dorpen in het aardbevingsgebied organiseren. Het doel hiervan is kennis vergaren, goed beslagen ten ijs komen bij overleg met regiobestuurders en de belangen van Groningers behartigen door in te spelen op waar regionaal behoefte aan is. Hier kunnen wij de hulp van onze leden goed bij gebruiken!

Wat vragen wij van je?
Wij zijn op zoek naar informatieverzamelaars die signalen vanuit hun omgeving op regelmatige basis door willen geven aan een van onze daarvoor aangewezen contactpersonen. Als informatieverzamelaar ben je goed op de hoogte van wat er speelt in jouw wijk en/of dorp. Je hebt één keer per maand telefonisch contact met ons, maar je kan natuurlijk tussendoor mailen met je contactpersoon mocht dat nodig zijn. Ook blijf je geheel anoniem en indien gewenst blijft het signaal dat je doorgeeft ook anoniem (bijvoorbeeld geen straatnamen noemen, enkel dorpsnamen).

Mocht je hieraan mee willen werken voor langere tijd, stuur dan een mailtje naar: nieuws@groninger-bodem-beweging.nl en dan nemen wij contact met je op.

We horen graag van je. Alvast bedankt!

Bestuur GBB

Reacties zijn gesloten.