Geslaagde eerste editie van het Ripperda Feestival

Het Ripperda Feestival kwam en ging en er werd flink over gepraat in de media, en op Facebook. Maar nog niet hier.

Geslaagd evenement

gedicht op het pleinBurgemeester Hans Engels van de gemeente Loppersum opende de festiviteiten zaterdag met het de onthulling van een plaquette met een tekst van Koos Cleveringa. [klik op bijlage voor iets grotere foto] Op vrijdagavond werd in de kerk de expositie geopend. dorpsgenoten, van de jongste tot de oudste, vertelden hoe ze het leven in ons dorp ervaren, we zongen het lied van Oosterwijtwerd en tenslotte draaide Rijmke Watsing aan het (ooit door hemzelf getimmerde) Rad van Avontuur. Dat was de openingshandeling bij de expositie.

Zaterdag was een geweldig feest, opgezet door een klein team dorpsgenoten en gerealiseerd door een grote groep vrijwilligers. Er waren tal van kramen, optredens, verrassende artiesten. De braderie werd druk bezocht en in de kerk kwamen honderden mensen kijken naar de expositie over 40 jaar Vereniging Dorpsbelangen en de geschiedenis van Oosterwijtwerd.

Een aantal foto’s staan in een album op onze webpagina bij Google https://photos.app.goo.gl/bDgjTJFQk71n3sZP6

En een leuk flimpje willen we jullie niet onthouden, óók leuk voor diegenen die niet op het Ripperda Feestival aanwezig waren; je kunt het filmpje vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=je5d0XR6LVs

 

Reacties zijn gesloten.