Historische Vereniging dorpen oud gemeente ’t Zandt

Historische Vereniging dorpen oud gemeente ’t Zandt

Op vrijdag 4 februari 2022 is het besluit gevallen om een historische vereniging op te richten. Het was niet duidelijk of het een vereniging of stichting moest worden, maar na alle voor- en nadelen afgewogen te hebben is de keuze gevallen op een vereniging.

De vereniging start met de volgende bestuursleden:
Bram van Dam, Stoffer Reiffers, Nane van der Molen, Schato Franswa, Coos Doornbos, Jan Meindert Don en Herman Bijleveld. Johanna Kroes zal voorlopig aanwezig zijn om te notuleren, maar zal het stokje overdragen zodra er een secretaris is.

De functieverdeling zal binnenkort vastgesteld gaan worden en zodra de financiën vorm gaat krijgen zal gestart worden met het werven van leden.
 
In het bestuur zijn ’t Zandt, Zeerijp, Leermens en Eenum vertegenwoordigd, maar we missen nog steeds een vertegenwoordiger uit Zijldijk en Oosterwijtwerd. Is er iemand die belangstelling heeft, mail dan gerust.
Van de dorpsbewoners zouden we graag vernemen of er historische onderwerpen zijn waar de verenging aandacht aan zou kunnen/moeten schenken.
Daarnaast is het ook belangrijk om zicht te krijgen welke historische middelen verloren dreigen te gaan. Hoort u iets of ziet u iets, mail het gerust naar ons door.

Maar ook zouden we graag horen of er nog meer dorpsgenoten zijn die over historische informatie beschikken en dat met ons zouden willen delen.

Over niet al te lange tijd willen we ook lezingen gaan organiseren en mee gaan werken aan activiteiten. Via de Dorpskrantjes en via Dorpswebsites zullen wij u op de hoogte houden. Heeft u zelf ideeën of vragen, graag horen wij ze van u.

U kunt voorlopig mailen naar:  johannakroes@ziggo.nl

In volle vertrouwen zijn we nu gestart en samen gaan we ons best doen om er een succes van te maken.

Namens allen bestuursleden
Historische Vereniging dorpen oud gemeente ’t Zandt
februari 2022Reacties zijn gesloten.