Karakteristieke panden in de gemeente Loppersum

De gemeente Loppersum werkt momenteel aan het samenstellen van een lijst waarop alle karakteristieke panden uit de gemeente zijn verzameld.

Concept-lijst karakteristieke panden in de gemeente Loppersum

karakteristieke pandenIn samenwerking met stedenbouwkundig bureau Bügel Hajema is een concept-lijst opgesteld. De definitieve lijst wordt opgenomen in een bestemmingsplan dat de gemeente wil vaststellen. In dit bestemmingsplan wordt de bescherming van karakteristieke panden en gebieden geregeld. Alle eigenaren van panden die op de lijst staan hebben een brief gekregen.

Wanneer u geen brief heeft ontvangen, maar wel vindt dat uw pand karakteristiek is, dan kunt u een inspraakreactie sturen naar de gemeente Loppersum. Het college gaat deze inspraakreacties beoordelen en daarna mogelijk de pandenlijst aanpassen. Ook wanneer u het er niet mee eens bent dat uw pand op de lijst staat, kunt u een inspraakreactie indienen. Een inspraakreactie moet uiterlijk 15 juli 2016 zijn ontvangen door de gemeente Loppersum.

Vragen over de concept-lijst kunt u stellen tijdens de volgende openbare inloopbijeenkomsten:

Dinsdag 14 juni tussen 16:00 uur en 20:00 uur in Zalencentrum Vita Nova te Middelstum;
Donderdag 16 juni tussen 16:00 uur en 20:00 uur in Hotel Spoorzicht te Loppersum.

Meer informatie

Indien u de beoordeling van een pand wilt bekijken, dan kan dat. Vanaf vrijdag 10 juni zijn alle pandbeoordelingen te vinden via: www.bugelhajema.nl/karakteristiekepandenloppersum

Reacties zijn gesloten.