Paasvuur

Dorpsbelangen Oosterwijtwerd blies dit jaar een oude traditie nieuw leven in en organiseerde voor de avond van Tweede Paasdag een Paasvuur. De familie van Marum stelde haar erf beschikbaar. Met kruiwagens, karren en trekkers werd snoeihout aangeleverd en na een paar weken tijd lag er een beste bult. In de week voor Pasen hield iedereen zijn hart vast, want het regende dat het goot, en op Paasmaandag zelf miezerde het en stond de wind tot vijf uur ’s middags noord-west, pal op het huis.
Maar het werd droog, de wind draaide op tijd, en het erf van Van Marum stroomde tegen 19.30 uur vol belangstellenden, jong en oud. Het was niet eenvoudig om de brand in de bult te krijgen én te houden, maar het lukte, en na een rokerig begin laaide het vuur hoog op en bleef de hele avond branden.
In de stal werd iedereen gastvrij onthaald, er was eten en drinken en vooral: tijd voor een praatje. De kinderen vermaakten zich bij het vuur en in de stal opperbest. De paarden ook, met extra wortels en aardappels. Toen tegen elf uur iedereen weg was, was het vuur nog niet gedoofd.

Foto’s staan op onze website http://www.oosterwijtwerd.net/dorp/?p=2064

Wilgen

Wilgen Wierde op het Hooge Land

Reacties zijn gesloten.