Persbericht Opschoondag

Vrijwilligers en gemeente Eemsdelta in actie tegen zwerfafval tijdens World Cleanup Day

Op zaterdag 17 september was het World Cleanup Day, een wereldwijde schoonmaakactie om zwerfafval tegen te gaan. Ook in Eemsdelta waren diverse initiatieven van inwoners en bedrijven. 161 vrijwilligers hebben zich bij de gemeente gemeld na de oproep om mee te doen aan deze dag. Zij gingen buurten en wijken in om zwerfafval op te ruimen. De gemeente ondersteunde de opruimacties met materialen, zoals grijpers, afvalzakken en handschoenen. Wethouder Meindert Joostens kwam ook in actie op een aantal locaties in Eemsdelta.  

 Inwoners en wethouder Meindert Joostens in actie in Oosterwijtwerd tijdens de World Cleanup Day van zaterdag 17 september.

Wethouder Meindert Joostens: ‘De World Cleanup Day past bij het voornemen van de gemeente om de hoeveelheid zwerfafval in Eemsdelta te verminderen. Daarnaast willen we het ontstaan van zwerfafval en daarmee een vervuild straatbeeld zo veel mogelijk voorkomen. Initiatieven van inwoners en de World Cleanup Day dragen bij aan een schoner Eemsdelta en die ondersteunen we daarom graag.’ 

Zelf zwerfafval opruimen

Inwoners die alsnog zwerfafval willen opruimen in hun buurt of wijk, kunnen voor een gratis afvalknijper bij de gemeente terecht. Hiervoor kan men een email sturen naar afscheiden@eemsdelta.nl. De knijper wordt gratis thuisbezorgd.

De hele wereld ruimt op

World Cleanup Day is de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee.                  

In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van de World Cleanup Day. Meer informatie over de World Cleanup Day is te vinden op worldcleanupday.nl

Wilgen

Wilgen Wierde op het Hooge Land

Reacties zijn gesloten.