Prachtig concert in de Mariakerk

Concert

Zondagmiddag 12 juli brachten in de Mariakerk te Oosterwijtwerd organist Kees Steketee en sopraan Gera van der Hoek een nieuw programma ten gehore. Na hun eigen aankondiging waren de verwachtingen hooggespannen:
… een nieuw programma met voornamelijk Italiaanse en Engelse muziek uit de 16e en 17e eeuw. Gera zingt werken van de Italiaanse componisten Pergolesi, Scarlatti, De Luca, Legrenzi en Cesti, en van de Engelse Arne en Purcell. Kees speelt muziek van de Italaan Scarlatti, ook van de Engelsmannen Arne en Purcell en de halve Engelsman Händel.

Concert

Daarnaast zal, aan het begin én aan het einde, Bach klinken en zeker ook nog wat eigentijds lichtvoetig werk.  Het gaat over de liefde en de wanhoop, en alsof dat nog niet genoeg is óók over de zomer, en zelfs over Delfzijl… Kees Steketee zal het Müllerorgel van de kerk bespelen en voor de begeleiding van de zang zijn eigen kistorgel.

Ruim honderd bezoekers genoten van de afwisselende en tot de laatste toon boeiende muziek, speels, ernstig, melancholiek en vrolijk.

Concert

Het Múllerorgel van de kerk werd bespeeld, en het kistorgel van Kees, die met de heel eigen klank de schitterende stem van Gera van der Hoek passend begeleidde.

Bij wijze van afsluiting een drietal nieuwere stukken, waaronder Summertime van Gerswin en een verrassend, door Kees geschreven en gecomponeerd lied over Delfzijl. Het publiek luisterde ademloos en beloonde de musici met een stormachtig applaus.

Het volgende concert in Oosterwijtwerd is zondag 16 augustus. Dan treedt de Noord-Hollandse groep Irish Red op, met Keltisch-Ierse muziek.  (zie ook www.irishredonline.nl)

Aanvang 14.30 u, entree 5,-. Kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis.

Reacties zijn gesloten.