Boomplantactie Eemsdelta ‘Bomen zijn baas’

Boomplantactie ‘Bomen zijn baas’

Vanaf 22 november 2021 kun je als inwoner van onze gemeente bomen en struiken bestellen via planboomgroningen.nl. Met de actie ‘Bomen zijn baas’ willen de Natuur en Milieufederatie Groningen en Landschapsbeheer Groningen inwoners van de provincie Groningen motiveren om zoveel mogelijk bomen en struiken te planten.

Bomen verbeteren de biodiversiteit, zorgen voor schaduw en verkoeling in een versteende omgeving, houden water vast en nemen CO2 op. Bomen en struiken in het landschap zijn belangrijk voor veel soorten planten en dieren. En van meer groen in je omgeving word je bewezen gelukkiger.

Voor de actie werken de partijen samen met lokale kwekers. Het aanbod is inheems, past bij de bodem en er is keuze uit ongeveer 30 soorten. De jonge boompjes zijn door een forse korting aan te schaffen voor €1,50 euro per stuk. Het gaat om boompjes van ongeveer 60-80 cm hoog.

Hoe gaat de plantcampagne in zijn werk

Inwoners van de gemeente Eemsdelta kunnen vanaf 22 november 2021 hun bestelling doorgeven via planboomgroningen.nl. Tot 10 bomen (of struiken) wordt je aanvraag altijd goedgekeurd, zolang de voorraad strekt. Vanaf 10 stuks beoordeelt Team Plan Boom je aanvraag. Je moet dan een plattegrondje, omschrijving en een foto van de plantlocatie aanleveren. De actie is niet alleen geschikt voor inwoners die 1 of 2 boompjes in de tuin willen zetten. De actie is zéker ook om inwoners met een groter erf te inspireren tot het aanplanten van een singel, kleine bosschage, haag of pluktuin.

Vanaf 22 november 2021 kunnen inwoners van de gemeente Eemsdelta hun bomen bestellen. Op 21 en 22 januari 2022 kunnen de bestellingen dan worden afgehaald. Meer informatie op https://www.planboomgroningen.nl/

Reacties zijn gesloten.