Extra klokluiden van de Mariakerk

Deze woensdagavond luiden we voor het laatste keer op woensdagavond de klok van de Mariakerk.  Op 5 mei zal tussen de middag nóg een keer geluid worden en daarmee wordt de landelijke actie waarmee we zijn begonnen op 18 maart gesloten.

Waarom klokken luiden?

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten.
Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten.

Als teken van hoop en troost; als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening; en om mensen met elkaar te verbinden, luiden we de klokken van hoop!

Dit zal de laatste keer zijn dat we op woensdagavond de klokken luiden als teken van hoop en als signaal van verbondenheid tijdens de Corona Crisis. Op 5 mei zal afsluitend geluid worden tussen de middag: op Bevrijdingsdag!

Iedereen goede weerstand en gezondheid toegewenst.

Kerkcommissie: Jann, Yolanda, Luc, Francis, Marika

Op de site www.klokkenvanhoop.nl kun je zien met wie we door het luiden verbonden zijn.

Be Heerder

Administrator van deze website

Reacties zijn gesloten.