Uitslag onderzoek participatie

Goedemiddag dorpsgenoten,

In september konden alle ondernemers, inwoners, medewerkers van de gemeente, raadsleden en collegeleden een digitale vragenlijst over participatie invullen. Hieronder zie je de uitslag van de vragenlijst.

In totaal hebben 1048 personen de vragenlijst ingevuld. Hiervan zijn 18,6% medewerker bij de gemeente, 1,9% college- of raadslid, 74,4% inwoner boven de 18 jaar, 0,8% inwoner onder de 18 jaar en 4,3% ondernemer. Iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld, heel erg bedankt!  

Uitslag onderzoek

Op de infographic die we gemaakt hebben, zie je op hoofdlijnen de uitslag van het onderzoek. In de bijlage vind u de infographic bijgesloten.

Uitslag vragenlijst gebruiken

De raad heeft in december 2021 opdracht gegeven aan het college om een participatieverordening te maken. Een participatieverordening is een document waarin het beleid op participatie in regels wordt uitgelegd. Het belangrijkste is dan ook om beleid te maken over participatie: wat vinden we belangrijk en hoe geven we vorm en inhoud aan participatie? De uitslag van de digitale vragenlijst gebruiken we voor het maken van het participatiebeleid.

Onderzoek naar participatie

In de gemeente Eemsdelta werken we samen. Zowel onze inwoners en ondernemers als de gemeente hebben plannen, wensen en ervaringen. Omdat we samen willen werken aan een mooie toekomst in Eemsdelta, is het belangrijk te weten hoe de samenwerkingen verlopen. Van 29 augustus tot en met 18 september konden inwoners vanaf 12 jaar, ondernemers, medewerkers van de gemeente, raadsleden en collegeleden hiervoor een digitale vragenlijst invullen.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderzoek of de participatieverordening kun je contact opnemen met Sarah Spinder via sarah.spinder@eemsdelta.nl

Het bestand is te downloaden van onze website op https://www.oosterwijtwerd.net/dorp/wp-content/uploads/Gemeente-Eemsdelta-infographic-Onderzoek-participatie-Gemeentenieuws.pdf

participatie onderzoek uitslag

Reacties zijn gesloten.