Mariakerk 25 november ook in het oranje

Verlichte Groninger kerken in het teken van geweld tegen vrouwen en meisjes

Op zaterdag 25 november start de ‘Orange the World’ campagne waarbij aandacht wordt gevraagd voor alle vormen van geweld waarmee vrouwen en meisjes nog altijd worden geconfronteerd. Oranje staat in deze context voor een zonsopgang in een toekomst zonder geweld voor iedere vrouw en ieder meisje. 

Samenwerking Groninger Kerken

Dit jaar heeft de gemeente de handen ineengeslagen met Groninger Kerken die een groot aantal kerken in de gemeente Eemsdelta in eigendom heeft. De kerken die in de campagneperiode oranje verlicht worden zijn:

  • Mariakerk Oosterwijtwerd
  • Donatuskerk Leermens
  • Sebastiaankerk Bierum
  • Jacobuskerk Zeerijp

Ter ondersteuning van de campagne worden er bij de gemeentehuizen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum en bij het werkbedrijf Fivelpoort in Appingedam ‘Orange the World’ vlaggen uitgehangen. 

Wethouder David de Jong: “Ik ben trots dat we als gemeente samen met Groninger Kerken deelnemen aan de campagne. Geweld tegen vrouwen en meisjes is een ernstig probleem dat wereldwijd aangepakt moet worden. Samen met de inwoners van onze gemeente willen we een statement maken en laten zien dat er geen plaats is voor geweld tegen vrouwen. Door de kerken oranje te verlichten, hopen we bewustzijn te creëren en bij te dragen aan een veiligere en gelijkwaardige samenleving voor iedereen”.

Hoopvolle toekomst

De ‘Orange the World’ campagne is een initiatief van de Verenigde Naties en wordt in onze regio uitgevoerd door Soroptimistclub De Eemsmond. Vanaf de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen (25 november) tot de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december) vinden zestien dagen lang acties tegen geweld tegen vrouwen plaats. 

Meer informatie over de campagne is te vinden op orangetheworld.nl

Reacties zijn gesloten.